Via Alpina pohodniška karta 1:50 000

Via Alpina pohodniška karta 1:50 000

Kartografija d.o.o.

Nov

Pohodniški zemljevid / karta v merilu 1:50 000 po slovenskih odsekih mednarodne poti VIA ALPINA.

Dve ločeni karti v obliki vertikalne harmonike 9x19cm sta shranjeni v plastičnem ovitku, podana je tudi osnovna informacija o poti ter dodan spisek pohodniških namestitev.

Več podatkov

9,95 €

Pohodniški zemljevid / karta v merilu 1:50 000 po slovenskih odsekih mednarodne poti VIA ALPINA.

Dve ločeni karti v obliki vertikalne harmonike 9x19cm sta shranjeni v plastičnem ovitku, podana je tudi osnovna informacija o poti ter dodan spisek specializiranih ponudnikov pohodniških namestitev.

 

Via Alpina je planinska pot, ki preči Alpe od Trsta do Monaca. Pet različnih poti vodi skozi Slovenijo, Avstrijo, Italijo, Nemčijo, Liechtenstein, Švico, Francijo in Monaco.

Slovenijo prečkata dela rdeče in vijolične poti.

Rdeča pot  se začne na meji v Krvavem potoku in teče mimo Lipice ,Škocjanskim jam, čez Nanos, Predjamo, čez idrijsko in Cerkljansko hribovje, po južnih bohinjskih gorah, dolini Sedmerih triglavskih jezerih, Trenti, preko Tamarja in se zaključi na avstrijsko slovenski meji nad Podkorenom. Druga vijolična pot se začne pod sedlom Luknja med Triglavom in Pihavcem ter se nadaljuje skozi dolino Vrat, mimo Dovjega na Dovško Babo, po hrbtu celotnih Karavank na Dobrčo, skozi Tržič na Kriško Goro, čez najstarejšo slovensko goro Stegovnik in čez Jezerski vrh v Avstrijo.
Tehnično je karto izdelalo podjetje Kartografija.

 

Več iNFOrmacij: via-alpina.org

Kartografija je nova znamka svežih, preglednih in vsebinsko bogatih kart in zemljevidov. Program stalno dopolnjujemo z novimi mestnimi, turističnimi in avto kartami, atlasi, stenskimi kartami in turističnimi vodiči, izdelujemo pa tudi karte po naročilu.