Panoramski zemljevid Slovenije 111 x 80 cm

Panoramski zemljevid Slovenije 111 x 80 cm

Kartografija d.o.o.

Nov

Karta na preprost in likovno estetski način prikaže našo deželo, njeno pestrost, raznolikost in lepoto pokrajine. Na njej so natančno označeni kraji (tudi majhni zaselki in vasice), vrhovi, reke, jezera, ceste, železnice, predori, itd. Glede na velikost izdaje smo prilagodili število krajev.

Dimenzije: 111 x 80 cm

Več podatkov

19,90 €

PANORAMSKA KARTA SLOVENIJE 111 x 80 cmKarta na preprost in likovno estetski način prikaže našo deželo, njeno pestrost, raznolikost in lepoto pokrajine. Na njej so natančno označeni kraji (tudi majhni zaselki in vasice), vrhovi, reke, jezera, ceste, železnice, predori, itd. Glede na velikost izdaje smo prilagodili število krajev. Karta ni klasičen, topografski zemljevid, ni podvržena "kartografskim pravilom", njena posebnost in prednost je predvsem enostavno razumevanje prostora. Vsebinsko je bogato dodelana, slikovita, za porabo nazorna, preprosta in pregledna.
Je posodobljena in natančna panorama, v kateri so združene več kot tridesetletne izkušnje izdelovanja panoramskih zemljevidov. Karta je avtorsko delo.

Dimenzije: 70 x 50 cm- STROKOVNA MNENJA
PANORAMSKI ZEMLJEVID SLOVENIJE
„Zemljevid - Panorama Slovenije, v tehniki senčenja s štirikratnim nadvišanjem višin omogoča dobro predstavljivost reliefne izoblikovanosti Slovenije, saj doline, ravnine in vzpetine jasno izstopajo. Glede na običajne karte, ki jih uporabljamo pri pouku geografije, pomeni panoramska karta vmesni člen za oblikovanje predstav učencev od dejanske pokrajine do njene abstrakcije na zemljevidu, zato je karta dobrodošla predvsem v nižjih razredih (spoznavanje družbe). Selekcija ostalih informacij na karti je za tovrstno šolsko rabo ustrezna, saj bi več informacij
povzročilo prenatrpanost karte. Karta je za šolsko rabo uporabna kot primer enega od tipov kart in kot vmesna stopnja pri prehodu na karte z običajno reliefno lestvico."Nevenka Cigler, pedagoška svetovalka za geografijo (Zavod Republike Slovenije za šolstvo) „ Karte so nujno in nepogrešljivo sredstvo za shranjevanje in prenos informacij o prostoru,
o dogajanju v okolju. Panoramske karte izpolnjujejo le del strogih pogojev pravih kart; so pa zato nazornejše in dajejo opazovalcu podoben pogled na površje Zemlje kot fotografija ali slika iz ptičje perspektive." 
prof. dr. Branko Rojc, mag. kartografije, FGG (GF Ljubljana)

Kartografija je nova znamka svežih, preglednih in vsebinsko bogatih kart in zemljevidov. Program stalno dopolnjujemo z novimi mestnimi, turističnimi in avto kartami, atlasi, stenskimi kartami in turističnimi vodiči, izdelujemo pa tudi karte po naročilu.