Der Dachstein - planinski zemljevid 1:25 000

Der Dachstein - planinski zemljevid 1:25 000

Kompass

wk 031

Nov

Der Dachstein - planinski zemljevid 1:25 000 Kompass

Lepi in vsebinsko zelo bogati karti sta priložena še priročen vodniček in kartoček s skalo za izračun koordinatov, naklonin,... Za gornike, turne smučarje in kolesarje. GPS koordinate.

Več podatkov

9,99 €

Der Dachstein - planinski zemljevid 1:25 000 Kompass

Zelo kvalitetna karta pokriva kraljestvo mogočnega Dachsteina na gornjem Štajerskem. Na jugu karta sega vse do Schladminga.

Dachstein slovi pa svoji izjemni južni steni in ledeniku pod vrhom. Nanj se lahko povzpnemo po številnih poteh, med njimi je nekaj zelo lepih farrat - zavarovane poti, lahko pa se visoko pripeljemo tudi z gondolsko žičnico. Na karti so označene tudi kolesarske steze in turni smuki.

Dachstein je vsekakor gora, ki ne sme umanjkati v dnevniku vsakega "resnega" gornika!

 

Lepi in vsebinsko zelo bogati karti sta priložena še priročen vodniček in kartonček s skalo za izračun koordinatov, naklonin,... Za gornike, turne smučarje in kolesarje. Na hrbtni strani pa je natisnjena lepa pregledna panoramska risba.

Karta je zgibana in shranjena v plastičnem ovoju.

1:25 000/1cm=250m

- Vrisane so poti, kolesarske steze, izbrani turni smuki, sankaške proge...

 

 

KOMPASS zemljevidi veljajo za referenčne med planinskimi kartami. So kvalitetni, pogosto posodobljeni, informativni, natančni in lepi.

Kompass zemljevidi oziroma pohodniške-, kolesarske- in turnosmučarske karte, vsebujejo vse podatke, ki jih uporabniki potrebujemo. Tako so označene in vse markirane (oštevilčene) in druge poti ter tudi njihova zahtevnost (steze, poti, strme/zahtevne poti). Vrisane so tudi kolesarske steze, izbrani turni smuki ter steze za tek na smučeh in sankaške proge.

Seveda ne manjkajo prometna, turistična in športna infrastruktura, označene so tudi razgledne točke in naravne ter kulturne zanimivosti.

Topografski teren je podrobno in čitljivo izrisan.

Priložena je priročna kartica z merili za izračun razdalje, višinske razlike,...

Dodan je leksikon, ki pa je natisnjen v nemškem jeziku. Lepo oblikovana knjižica je bogata z informacijami o krajih, barvnimi fotografijami, opisani so izbrani izleti, zanimivosti in možnosti za aktivno preživljanje časa. Navedene so tudi planinske postojanke in gorski hoteli (s podatki) s kratkimi opisi dostopov in tur s časi hoje.

Zemljevid, leksikon in merilna kartica so shranjeni v plastičnem ovoju.

Kampass planinske karte